ELS POEMES PREFERITS DELS ALUMNES DE 1r ESO
ENREGISTRAMENT DEL CURTMETRATGE “LABORIS”, D’AMARO SEOANE
Dimarts dia 13 de febrer de 2024, n’Amaro Seoane, alumne de 2n de batxillerat el curs 23-24, va dirigir la gravació del seu curtmetratge “Laboris”, premiat al concurs CIMA10, CERTAMEN impulsat per l’Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales, i Prime Video, cadena en què es podrà veure
Des de primera hora del matí, companys de l’assignatura de Moviments artístics i altres membres de la comunitat educativa es posaren davant i darrere les càmeres per poder dur a terme l’enregistrament: coordinadors, ajudants de direcció, encarregats de decorat, vestuari, fotografia, extres…
Els escenaris triats foren ca seva, un camp devora l’edifici de l’institut i el despatx de direcció…
La notícia de l’enregistrament arribà a la premsa i en el mateix dia diaris com “Diario de Mallorca” publicaren reportatges sobre la gravació. (VEURE ENLLAÇ)
El curtmetratge es pot veure des del mes de març a la plataforma Prime Vídeo
Cal dir que n’Amaro, ja havia dirigit i adaptat un curtmetratge com a fruit del seu treball de recerca de batxillerat. “Paraigües”, que retrata la violència masclista, es pot veure a youtube.
“Laboris” va ser presentat a Madrid fa uns mesos i es pot veure a la plataforma Amazon Prime Vídeo.
Fomentant l’hàbit de la lectura: un esforç compartit
Podem estudiar eficaçment si no sabem llegir amb fluïdesa? Al nostre centre educatiu, considerem que la lectura és una eina fonamental per al desenvolupament intel·lectual i personal de l’alumnat. Llegir no només enriqueix el vocabulari i la comprensió, sinó que també obre les portes a la imaginació, la reflexió i el coneixement. Per aquest motiu, un dels nostres objectius principals és la promoció de l’hàbit lector entre els nostres alumnes.
Amb aquesta finalitat, hem realitzat una important inversió per millorar i actualitzar la nostra biblioteca escolar. Hem adquirit nous llibres que s’adapten als interessos i edats dels nostres estudiants i hem condicionat l’espai per fer-lo més atractiu i còmode. A més de les lectures obligatòries, dins les aules treballam per dedicar un temps diari exclusivament a la lectura, intentant així crear una rutina que ajudi a consolidar aquest hàbit.
Tanmateix, aquest esforç no seria complet sense la col·laboració de les famílies. És essencial que la lectura també es visqui a casa. Us animam a compartir estones de lectura amb els vostres fills, a habilitar un espai tranquil i acollidor per llegir i a ajudar-los a organitzar el seu temps perquè puguin gaudir dels llibres sense presses. Els vostres petits gestos, com llegir junts, parlar sobre els llibres o donar exemple amb la vostra pròpia lectura, poden tenir un impacte molt positiu en la seva motivació i interès.
Confiem que, treballant plegats, aconseguirem fer de la lectura una experiència enriquidora i plaent per a tots els nostres alumnes.
Gràcies per la vostra implicació!
Roberto Ayuso
Director